Баклажани під йогуртом і мятою. Салат

Баклажани під йогуртом і мятою. Салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти розраховані на 4 персони (приблизно).
Зверніть увагу: регулювання кількості йогурту, часнику, м’яти по своєму смаку.

Покроковий рецепт

Баклажани очистити від шкірки, нарізати дрібно кубиками (розміром 1-1,5 см). Видалити гіркоту наступним чином: друшляк з баклажанами поставити в миску з солоною водою. На 1,5 кг баклажан – приблизно 2 столові ложки солі. Зверху баклажани придавити вантажем. Залишити на 20 хвилин. Гіркий сік піде. Злити воду, баклажани висушити.

Масло розігріти в сковороді. Коли вона розжариться, закинути партію баклажан і обсмажувати близько 5 хвилин. Витягнути з масла, виклавши на паперовий рушник.

Коли баклажани охолонуть, перекласти в миску. Залити йогуртом, змішаним з дрібно рубаним часником і м’ятою. Приправити сіллю за смаком. Приємного апетиту!