Різотто з брокколі та сиром

Беріть рецепт на озброєння і, обов’язково, приготуйте, адже капуста виходить дуже смачною! Цей рецепт дуже простий, і на смак він теж приголомшливий.

Інгредієнти

капуста брокколі – 5 чашок маленьких суцвіть
рис для різотто або рис арборіо – 1 чашка
овочевий бульйон – 3 чашки
подрібнений сир чеддер – 1 чашка
часник, нарізаний – 5 зубчиків
оливкова олія – 2 столові ложки
масло вершкове – 2 столові ложки
сіль – 3/4 чайної ложки
перець – 1/4 чайної ложки

Як приготувати Різотто з брокколі та сиром

Після ситного Новорічного свята пора задуматися про правильне харчування, більш легені і менш калорійне блюдо. З вершковим сиром чеддер і повноцінної дозою овочів, цей рецепт, безумовно, переможець тижня.

Покроковий рецепт

Нагрійте оливкову олію великий антипригарній сковороді, вогонь середній. Викладіть в сковороду суцвіття брокколі, нарізаний часник, 1/4 чайної ложки солі і перець. Готуйте, поки капуста брокколі не стане м’якою, близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Перекладіть брокколі на тарілку і відкладіть в сторону.

У цю ж сковороду закиньте рис і залийте овочевим бульйоном. Додайте 1/2 чайної ложки солі, перемішайте. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь до середнього або меншого. Варіть на повільному вогні 30 хвилин.

Відкрийте сковороду і, спробувавши, переконайтеся, що рис розсипчастий і готовий. Додайте сир чеддер і перемішайте з рисом. Готуйте, поки він не розтане.

Додайте брокколі і масло в сковороду до рису. Заважайте, поки брокколі не нагріється, а масло не розтане.

Подавати до столу поки гаряче блюдо. Воно добре як самостійне блюдо, але можна подавати як гарнір. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Яблука, запечені з сиром, родзинками і чорносливом