Мариновані патисони

Інгредієнти

Патисони –
Листя хрону –
Листя селери –
Листя м’яти –
Лавровий лист –
Лист смородиновий –
Лист вишневий –
Чорний перець горошок –
Червоний перець –
Часник –
Сіль –
Оцет 9% –
Цукор –

Як приготувати Мариновані патисони

Покроковий рецепт

Банки стерилізувати по 5-10 хвилин кожну. Кришки теж – 5 хвилин. Патисони добре помити, нарізати на шматки (якщо великі). Часник почистити. Пекучий перець помити, нарізати кільцями, очистивши від насіння. На дно банки покласти трави, часник, червоний перець, прянощі, потім шматочки патисонів. Завершити процес 1 зубчиком часнику і листям селери.

Закип’ятити воду. Залити цією водою банку з патиссонами. Остудити (хвилин 5). Злити воду. По літражу визначити кількість води і з цієї води вже зробити маринад.

Маринад: на 1 літр — 2 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру (так ніколи не помилитеся при різнокаліберних банках, скрізь буде однакова концентрація). Закип’ятити.

Банки знову заливаються киплячим маринадом, коштують 5 хвилин, потім маринад зливається назад в каструлю, кип’ятиться, заливається знову на 5 — 10 хвилин. Всього вийде, заливати банки окропом 3 рази. На останньому етапі 0,8 гр банку покласти 1/3 ч. ложки есенції (або 1 ст. л. оцту). Закатати.

Студить банки на кришках (заодно перевірити герметичність). Не кутати.

Дивіться також:  Манти з кабачком, картоплею і фаршем