Ця закуска дуже популярна в Італії.
Інгредієнти
Баклажан – . | |
Помідори – . | |
Сир . | |
Базилік – . | |
Сіль – . | |
Мелений чорний перець – . | |
Оливкова олія (рослинна) для смаження |
Не складне блюдо на столі виглядає на всі 100 балів!
Покроковий рецепт
Баклажани нарізати кружальцями. У глибокій мисці в підсоленій воді поставити вимочуватися на 30 хвилин.
Підготувати помідори. Помити і нарізати кружечками (нарізати уздовж помідора, щоб потім не витікав сік). Сир натерти на дрібній тертці.
Обсмажити кожен гурток вимоченого баклажани на олії з обох боків до золотистого кольору.
На деко постелити пергаментний папір. На неї викласти смажені баклажани. Посолити, поперчити. Присипати сиром.
На сир викласти гурток помідора.
І знову присипати сиром. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
Викласти на велике блюдо і прикрасити базиліком. Приємного апетиту!