Бананова шарлотка з шоколадом

Бананова шарлотка з шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

А бісквіт в даній версії рецепту виходить дуже насиченим і нагадує пряничное тісто.
Рекомендую подавати з пломбіром. Це дуже смачне поєднання.

Покроковий рецепт

Отже, підготуємо всі інгредієнти. Банани потрібно взяти великі.
Також, рекомендую спочатку підготувати форму. Змащуємо маслом і
посипаємо манкою, також можна використовувати борошно. Це робиться для того,
що пиріг не підгорів і його з легкістю можна було перекласти на блюдо.


Потім ріжемо кружечками банани і відразу викладаємо у форму.



Темний шоколад натираємо на тертці. Отриманої шоколадною стружкою
посипаємо банани. Я взяла класичний трюфель, але допустимо вибрати
інший гіркий шоколад. Важливо, щоб він був високої якості.

Тепер потрібно приготувати тісто. Починаємо з того, що збиваємо 3 яйця з цукром.


Висипаємо 200-грамовий стакан борошна.
Також висипаємо половину ложки соди.
А потім розмішуємо до однорідної маси.


Висипаємо ложку какао і знову все ретельно розмішуємо.
Тісто має бути досить рідким.


Заливаємо тістом наші банани. Беремо корицю і рівномірно посипаємо зверху.



Ставимо шарлотку в духовку і чекаємо 20-30 хвилин.
Розрізаємо на 8 шматочків і прикрашаємо кулькою морозива.