Крамбл – тертий пиріг зі смородиною

Шикарний пиріг з розсипчастого тіста, порадує і дорослих, і дітей за чаюванням.

Інгредієнти

борошно – 3 склянки.
масло вершкове (або маргарин) – 200 гр.
яйце – 1 шт.
цукор – 100 гр.
розпушувач – 1ч.л.
майонез – 2ст.л.
сік лимона – 1ст.л.
джем або варення – 0,5 склянки.

Як приготувати Крамбл – тертий пиріг зі смородиною

Тертий пиріг – всім відомий і дуже смачний домашній десерт, готується з пісочного тіста і будь-якого варення або джему. Називається тертим, швидше за способу приготування, так як тісто ділиться на дві частини, і одна з них натирається на тертці. Пиріг виходить дуже ніжним, розсипчастим і легким. Для приготування використовуються прості і доступні інгредієнти, а в результаті маємо солодке ласощі для всієї родини. Приготувати такий пиріг може навіть кулінар без досвіду. Я готую його за класичним рецептом, з додаванням свіжої протертою смородини з цукром, і волоськими горіхами.

Покроковий рецепт

З’єднайте борошно і розм’якшене вершкове масло. Повинна вийти крихта з борошна та олії.

Окремо в мисці збийте яйце з цукром.

Додайте 2 столові ложки майонезу(можна сметани, сік лимона, розпушувач. Все перемішайте. Змішайте сухі інгредієнти з рідкими.

Замісіть пісочне тісто. Воно не повинно липнути до рук. Загорніть харчовою плівкою і відставте відпочити хвилин на 10. Четверту частину його покладіть в морозильник.

На деко вистелити пергамент або просто посипте борошном, розподіліть основне тісто на деко. Зверху рівномірно викладіть улюблене варення або джем.

Посипте горіхами. Дістаньте тісто з морозилки і натріть верхнім шаром.

Випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин. Потім остудіть і наріжте зручними шматочками. Ось і все, пиріг готовий. Приємного чаювання.

Дивіться також:  Пісочний пиріг Крихітка до чаю з вишнею