Цей рецепт оцінять любителі російських оладок і млинців. Іноді, щоб урізноманітнити свій звичний сніданок або здивувати гостей або домочадців, можна спекти бананові оладки.
Інгредієнти
банани – 2 шт. | |
пшеничного борошна – 12 столових ложок | |
молока – 300 мл | |
яйця курячі – 2 шт. | |
вершкового масла – чверть пачки | |
цукру – 2,5 столові ложки | |
розпушувач – 2 столові ложки | |
солі – дрібку | |
соди – 1/4 чайної ложки | |
Для вершкового горіхового соусу: | |
вершків (23% жирності) – 200 мілілітрів | |
горішків, подрібнених в борошно – 100 грам | |
ваніль – 1 пачка | |
згущене молоко – 2 столові ложки | |
загущувач для вершків – 1/2 пачки |
Банани – це дуже смачний і корисний фрукт, популярний у багатьох країнах світу. У ньому містяться різні вітаміни, амінокислоти і мінерали: кальцій, калій, магній і залізо. Цей фрукт дуже калорійний через що міститься в ньому цукру і крохмалю, але він прекрасно втамовує голод і ідеально підходить для набору м’язової маси тіла.
Банани знімають судоми, напруга в м’язах, формують кісткову тканину, забезпечують повноцінну роботу серцево-судинної системи і сприяють зниженню тиску. Крім того, в банані алергени відсутні, тому його можна давати навіть маленьким дітям.
Покроковий рецепт
Отже, для приготування 6 порцій беремо трохи перезрілі банани в кількості 2 штук, 12 столових ложок пшеничного борошна, 300 мл молока, 2 яйця, чверть пачки вершкового масла, 2,5 столові ложки цукру, 2 столові ложки розпушувача, щіпка солі і соду за смаком.
У зручній формі змішуємо спочатку розпушувач, борошно, цукор і сіль. Окремо розминаємо банан до консистенції пюре, додаємо збиті жовтки, розтоплене масло і молоко. Отриману масу збиваємо протягом однієї хвилини.
Виливаємо у форму з борошном і перемішуємо все з допомогою блендера або міксера. Решта білки яєць так само збиваємо і акуратно перелити в тісто.
Беремо суху сковороду для приготування млинців. Смажимо наші оладки з одного боку до появи бульбашок, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо до золотистого кольору. Наші бананові оладки готові.
Такі яскраві і красиві оладки можна розкласти по тарілках, полити зверху кленовим сиропом або медом. А можна приготувати до них легкий вершковий соус з орешеков.
*Зазначимо, що вершки містять у своєму складі лецитин, корисний для кровоносних судин і перешкоджає утворенню жирових бляшок.
Отже, для приготування вершкового горіхового соусу нам знадобляться: 200 мілілітрів вершків (23% жирності), 100 грам горіхів, подрібнених за допомогою блендера в борошно, ваніль, згущене молоко і загущувач для вершків.
Збиваємо за допомогою ложки вершки з ваніллю і згущеним молоком, додаємо загусник, і горіхову борошно. Все ретельно перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. *Соус можна приготувати заздалегідь.
Вийшло блюдо з оладок з горіховим вершковим соусом буде не просто красивим, але і дуже корисним. Адже від ситного сніданку залежить весь наш довгий день. Приємного апетиту.