Банановий пиріг
Інгредієнти
Банани – 4 шт. | |
Вівсяні пластівці – 150 гр. | |
Вершкове масло (або маргарин) – 50 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Молоко – 50 мл | |
Манка – 100 гр. |
Я дуже люблю бананову випічку – вона має дуже яскравий характерний смак і аромат, який переносить мене думками в теплі тропічні країни. Взагалі мені здається, що банани і випічка просто створені один для одного. Ось і сьогодні у мене настрій відвідати екзотичні краї, хоча б з допомогою бананового пирога. Готуємо і відлітаємо!
Покроковий рецепт
1. Вівсяні пластівці перемолоти на борошно. Змішати з розчавленим бананом, вершковим маслом і молоком.
2. Виходить досить рідке тісто.
3. Змастити форму для пирога рослинним маслом і викласти бананову тісто. Запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин, щоб тісто трохи схопилося.
4. Поки тісто-основа печеться, що залишилися банани збити з манкою і яйцями.
5. Дістати форму з духовки і вилити яєчно-бананову суміш на основу. Поставити в розігріту духовку на 20-25 хвилин.
6. Можна подати з кулькою морозива або збитими вершками.
7. Приємного апетиту!