Простий, але смачний торт з малиновим прошарком і сирним ніжним кремом підійде на будь яке свято.
Інгредієнти
Бісквіт: | |
Борошно 280 – 280-300 гр. | |
Сода – 8 гр. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Цукор – 310 гр. | |
Яйця – 2 шт. | |
Вершкове масло – 130 гр. | |
Молоко – 270 мл | |
Винний оцет – 1 ст. л. | |
Крем: | |
Вершковий сир – 500 гр. | |
Вершки жирні – 100 мл | |
Масло вершкове – 150 гр. | |
Цукрова пудра – 150 гр. | |
Сік малини або барвник – за бажанням | |
Прошарок: | |
Малина – 200 гр. | |
Цукор – за вашим смаком | |
Вода – опціонально | |
Прикраса: | |
Ягоди, фрукти, зефір… – за бажанням |
Інгредієнтів хоч і багато, але це складова помірно вологого бісквіта.
Покроковий рецепт
Для початку необхідно розігріти духовку до 180 градусів Цельсія.
Змішуємо всі сухі продукти, крім соди. Соду потрібно погасити в винному оцті. Далі додаємо інші складові по черзі (в тій послідовності, в якій написано в «інгредієнти»). Для більш ретельного змішування бажано використовувати міксер.
Для високого бісквіта необхідно використовувати круглу форму розміром від 22 до 24 див. Змащуємо форму і виливаємо тісто. Ставимо бісквіт в духовку.
Час для запікання бісквіта 45-60 хвилин. Перевірка готування – шпажкою. Якщо проткнути в середині бісквіта паличкою і вийняти сухий, можна виймати продукт з духовки.
Готовий виріб обмотати харчовою плівкою і залишити відпочити в холодильнику на 8-12 годин.
Готовий виріб обмотати харчовою плівкою і залишити відпочити в холодильнику на 8-12 годин.
Готуємо крем. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Додаємо в нього вершки і вершковий сир. Всі продукти збити міксером до однорідної консистенції, додавши при цьому і цукрову пудру. При бажанні, крем подкрашивем натуральним соком малини або барвником.
Малинова прошарок готується легко і просто. Для цього можна використовувати як заморожені ягоди, так і свіжі. У сотейник додаємо малину, цукор за бажанням і наливаємо трохи води, щоб ягоди не підгоріли. На середньому вогні доводимо ягоду до стану пюре, прибираємо з вогню, охолодити.
Збірка торта.
Бісквіт розрізаємо на 3 частини, якщо зверху утворилася «гірочка», зрізаємо її і робимо рівну поверхню. Зробити це простіше всього хлібним ножем або ниткою.
Крем ділимо з принципу: 1/3 крему піде всередину торта, інша частина піде на покриття і подальше вирівнювання торта.
На нижню першу частину торта намазуємо половиною крему для внутрішнього наповнення, зверху викладаємо малинову прошарок. Кладемо на все це другий бісквіт і проробляємо ту ж саму операцію: крем, прошарок. Накриваємо 3 частиною бісквіта.
Залишився крем наносимо на верхівку торта і трохи на боки, вирівнюємо ножем або спеціальним кондитерським шпателем. Прикрашаємо за бажанням. Торт з вершковим сиром і малиновим джемом готовий. Приємного чаювання.