Бісквітний торт з сирним кремом і малиновим джемом

Бісквітний торт з сирним кремом і малиновим джемом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий, але смачний торт з малиновим прошарком і сирним ніжним кремом підійде на будь яке свято.

Інгредієнти

Бісквіт:
Борошно 280 – 280-300 гр.
Сода – 8 гр.
Сіль – 1 ч. л.
Цукор – 310 гр.
Яйця – 2 шт.
Вершкове масло – 130 гр.
Молоко – 270 мл
Винний оцет – 1 ст. л.
Крем:
Вершковий сир – 500 гр.
Вершки жирні – 100 мл
Масло вершкове – 150 гр.
Цукрова пудра – 150 гр.
Сік малини або барвник – за бажанням
Прошарок:
Малина – 200 гр.
Цукор – за вашим смаком
Вода – опціонально
Прикраса:
Ягоди, фрукти, зефір… – за бажанням

Як приготувати Бісквітний торт з сирним кремом і малиновим джемом

Інгредієнтів хоч і багато, але це складова помірно вологого бісквіта.

Покроковий рецепт

Для початку необхідно розігріти духовку до 180 градусів Цельсія.

Змішуємо всі сухі продукти, крім соди. Соду потрібно погасити в винному оцті. Далі додаємо інші складові по черзі (в тій послідовності, в якій написано в «інгредієнти»). Для більш ретельного змішування бажано використовувати міксер.

Для високого бісквіта необхідно використовувати круглу форму розміром від 22 до 24 див. Змащуємо форму і виливаємо тісто. Ставимо бісквіт в духовку.

Час для запікання бісквіта 45-60 хвилин. Перевірка готування – шпажкою. Якщо проткнути в середині бісквіта паличкою і вийняти сухий, можна виймати продукт з духовки.

Готовий виріб обмотати харчовою плівкою і залишити відпочити в холодильнику на 8-12 годин.

Готовий виріб обмотати харчовою плівкою і залишити відпочити в холодильнику на 8-12 годин.

Готуємо крем. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Додаємо в нього вершки і вершковий сир. Всі продукти збити міксером до однорідної консистенції, додавши при цьому і цукрову пудру. При бажанні, крем подкрашивем натуральним соком малини або барвником.

Малинова прошарок готується легко і просто. Для цього можна використовувати як заморожені ягоди, так і свіжі. У сотейник додаємо малину, цукор за бажанням і наливаємо трохи води, щоб ягоди не підгоріли. На середньому вогні доводимо ягоду до стану пюре, прибираємо з вогню, охолодити.

Збірка торта.
Бісквіт розрізаємо на 3 частини, якщо зверху утворилася «гірочка», зрізаємо її і робимо рівну поверхню. Зробити це простіше всього хлібним ножем або ниткою.

Крем ділимо з принципу: 1/3 крему піде всередину торта, інша частина піде на покриття і подальше вирівнювання торта.

На нижню першу частину торта намазуємо половиною крему для внутрішнього наповнення, зверху викладаємо малинову прошарок. Кладемо на все це другий бісквіт і проробляємо ту ж саму операцію: крем, прошарок. Накриваємо 3 частиною бісквіта.

Залишився крем наносимо на верхівку торта і трохи на боки, вирівнюємо ножем або спеціальним кондитерським шпателем. Прикрашаємо за бажанням. Торт з вершковим сиром і малиновим джемом готовий. Приємного чаювання.