Борщ в класичному виконанні необхідно готувати на м’ясному бульйоні. Базовий набір овочів складається з буряка, моркви, картоплі і цибулі, також додають свіжу або суху зелень.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Буряк – 2 шт | |
Морква – 1 шт | |
Картопля – 5 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Томатна паста – 1 ст. л | |
Сіль, зелень, приправи – за смаком |
Борщ – назви цієї страви “на перше” говорить сама за себе. Головним інгредієнтом в ньому є буряк. Відмінність його від борщу полягає у відсутності в ньому капусти. Цей суп не залишить байдужим ні одного члена вашої сім’ї.
Покроковий рецепт
Ставимо каструлю з водою на плиту, доводимо до кипіння. Готуємо м’ясо, розморожуємо при необхідності, ріжемо на шматки потрібного розміру. Спускаємо м’ясо у киплячу воду, солимо за смаком, знімаємо піну і варимо на середньому вогні годину.
За цей час необхідно підготувати овочі. Буряк, моркву та цибулю чистимо, овочі натираємо на тертці, цибулю нарізаємо на шматочки. Чистимо і ріжемо картоплю.
Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію. Обсмажуємо овочі, спочатку викладаємо цибулю, далі до нього додаємо буряк з морквою, тушкуємо п’ять хвилин. Додаємо томатну пасту, перець, приправи за смаком, добре перемішуємо і тушкуємо ще три хвилини.
Через годину варіння м’яса спускаємо картоплю і варимо до готовності.
Далі в суп відправляємо піджарку і додаємо нарізану свіжу або суху зелень. Закриваємо кришкою і даємо кипіти ще п’ять хвилин. Борщ готовий, подавати в гарячому вигляді зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!