Борщ – одна з найпопулярніших і затребуваних перших страв. А вже скільки рецептів її приготування існує! У кожної господині свої секрети приготування смачного борщу, зустрітися ще з одним.

Інгредієнти
| Баранина – 400 гр | |
| Капуста – 350 гр білокачанна | |
| Картопля – 2 штуки | |
| Морква – 1 штука | |
| Цибуля – 1 штука | |
| Буряк – 1 штука варена | |
| Масло рослинне – 30 мл | |
| Лавровий лист – 1 штука | |
| Оцет столовий – 1 ч. ложка | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець чорний мелений – за смаком | |
| Кріп – 3 гілочки |
Пропонуємо вам рецепт варіння апетитного і ситного борщу з буряками, який готується на основі м’ясного бульйону. В якості м’ясної інгредієнта для бульйону в рецепті використана баранина на кістки. Для першої страви м’ясо слід добре промити, перекласти в каструлю і відварити до готовності, не забувши зняти пінку після того, як вода закипить. Для рецепту крім баранини потрібно відварений буряк, білокачанна капуста, картопляні бульби, морква і цибуля. Овочі для борщу з буряками будуть пассироваться, тому крім каструлі підготувати потрібно буде ще і сковорідку.
Покроковий рецепт

Отже, м’ясний бульйон на основі баранини у нас готовий. М’ясо виймаємо з каструлі, остуджуємо. Бульйон приправляємо сіллю. Беремося за подрібнення інших інгредієнтів. Білокачанну капусту тонко шаткуємо. Відправляємо нарізку з капусти в м’ясний бульйон.

Очищаємо картопляні бульби. Нарізаємо картоплю великими брусочками. Переправляємо картоплю в каструлю до капусти. Продовжуємо варити 20-25 хвилин.

Далі переходимо до подрібнення моркви і ріпчастої цибулі. Моркву натираємо, ріпчасту цибулю дрібно рубаємо.

На сковороду вливаємо олію і підігріваємо його. У розігріте масло перекладаємо нарізку з овочів і пасеруємо її до готовності.

Піджарку з овочів відправляємо в каструлю. Варимо борщ ще хвилин 15. Паралельно натираємо відварну буряк. Перекладаємо подрібнений буряк в каструлю. Варимо ще хвилинки 3.

В кінці додаємо в готовий борщ столову ложку оцту, який збереже червоний колір борщу і подрібнену зелень разом з лавровим листочком. Можна присмачити готовий борщ чорним меленим перцем.

Готовий борщ з буряком подаємо гарячим, розлив по тарілках. У кожну порцію можна додати сметану або майонез. Гарний такий борщ з пампушками. Приємного вам апетиту!
