Борщ з буряком і бараниною

Борщ з буряком і бараниною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ – одна з найпопулярніших і затребуваних перших страв. А вже скільки рецептів її приготування існує! У кожної господині свої секрети приготування смачного борщу, зустрітися ще з одним.

Інгредієнти

Баранина – 400 гр
Капуста – 350 гр білокачанна
Картопля – 2 штуки
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Буряк – 1 штука варена
Масло рослинне – 30 мл
Лавровий лист – 1 штука
Оцет столовий – 1 ч. ложка
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Кріп – 3 гілочки

Як приготувати Борщ з буряком і бараниною

Пропонуємо вам рецепт варіння апетитного і ситного борщу з буряками, який готується на основі м’ясного бульйону. В якості м’ясної інгредієнта для бульйону в рецепті використана баранина на кістки. Для першої страви м’ясо слід добре промити, перекласти в каструлю і відварити до готовності, не забувши зняти пінку після того, як вода закипить. Для рецепту крім баранини потрібно відварений буряк, білокачанна капуста, картопляні бульби, морква і цибуля. Овочі для борщу з буряками будуть пассироваться, тому крім каструлі підготувати потрібно буде ще і сковорідку.

Покроковий рецепт

Отже, м’ясний бульйон на основі баранини у нас готовий. М’ясо виймаємо з каструлі, остуджуємо. Бульйон приправляємо сіллю. Беремося за подрібнення інших інгредієнтів. Білокачанну капусту тонко шаткуємо. Відправляємо нарізку з капусти в м’ясний бульйон.

Очищаємо картопляні бульби. Нарізаємо картоплю великими брусочками. Переправляємо картоплю в каструлю до капусти. Продовжуємо варити 20-25 хвилин.

Далі переходимо до подрібнення моркви і ріпчастої цибулі. Моркву натираємо, ріпчасту цибулю дрібно рубаємо.

На сковороду вливаємо олію і підігріваємо його. У розігріте масло перекладаємо нарізку з овочів і пасеруємо її до готовності.

Піджарку з овочів відправляємо в каструлю. Варимо борщ ще хвилин 15. Паралельно натираємо відварну буряк. Перекладаємо подрібнений буряк в каструлю. Варимо ще хвилинки 3.

В кінці додаємо в готовий борщ столову ложку оцту, який збереже червоний колір борщу і подрібнену зелень разом з лавровим листочком. Можна присмачити готовий борщ чорним меленим перцем.

Готовий борщ з буряком подаємо гарячим, розлив по тарілках. У кожну порцію можна додати сметану або майонез. Гарний такий борщ з пампушками. Приємного вам апетиту!