Смачний борщ з курки з буряком

Смачний борщ з курки з буряком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні хочу поділитися рецептиком такого простого, але такого різноманітного страви, як борщ.

Інгредієнти

Курка – 3 шматочки
Капуста білокачанна – 300-400 грам
Картопля – 3-4 штуки середні
Морква – 1 шт.
Буряк – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Рослинна олія – 4 ложки
Томатна паста – 1-2 ложки
Лавровий лист – 2-3 листочка
Зелень – за смаком
Часник – за смаком
Перець – суміш за смаком
Сметана – 1-2 ложки

Як приготувати Смачний борщ з курки з буряком

Сьогодні хочу поділитися рецептиком такого простого, але такого різноманітного (адже кожна господиня готує його по-своєму, зі своїми перевагами і тонкощами) страви, як борщ.

Я дуже люблю супи, особливо борщ, хоча в дитинстві терпіти його не могла. Отже, приступимо!

Покроковий рецепт

Першим ділом йдемо в магазин або на грядки і добираємо необхідні інгредієнти.

Після збору всього потрібного, беремо мяско (у кого яке є) у мене в цей раз були курячі стегенця. Гарненько миємо їх і замочуємо у холодній воді.

Поки наше м’ясо вимочується беремо овочі і чистимо їх. Коли наша курка гарненько вымочится беремо її, перекладаємо в каструлю і заливаємо 2-2,5 літрами холодної води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо піну, після чого зменшуємо вогонь і варимо 30-40 хвилин до готовності.

Щоб не втрачати час в очікуванні коли звариться курка беремо капусту і картоплю і готуємо. Капусту дрібно шаткуємо.

Картоплю ріжемо середніми кубиками.

Після того як наш бульйон готовий, виймаємо з нього курку, а в нього додаємо капусту і картоплю. Варимо на середньому вогні хвилин 15-20.

Тепер готуємо буряк, трьом на крупній тертці і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Викладаємо в каструлю.

Тепер настала черга цибулі і моркви. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо кубиками. У розігріту сковорідку наливаємо масло і викладаємо цибулю і моркву. Пасеруємо на середньому вогні 4-5 хвилин.

Додаємо в нашу зажарку 2 ложки томатної пасти і тушкуємо ще 1-2 хвилини

Викладаємо її в каструлю і додаємо спеції за Вашим смаком. Я додала лавровий лист, суміш меленого перцю і 2 зубчики дрібно порубаного часничку.Варимо на сильному вогні ще хвилин 7, після чого знімаємо наш борщ з вогню і даємо йому трохи охолонути і настоятися.

Я люблю борщ зі сметанкою і зеленню, але ви можете нічого не додавати, або додати щось своє. Приємного апетиту!