Борщ на зиму врятує вас від нестачі вітамінів в зимовий період і зігріє під час холодів
Інгредієнти
буряк середня – 3 шт | |
морква середня – 3 шт | |
перець солодкий – 3 шт | |
помідори – 5 шт | |
вода – 1 ст. | |
олія соняшникова (оливкова) – 3 ст. л. | |
оцет столовий – 3 ст. л. | |
лавровий лист – 2 шт | |
перець чорний горошок – 5-6 шт. |
Борщ класичний – це холодний борщ з буряком і іншими продуктами, який готують на буряковому відварі з додаванням квасу, кефіру, сироватки та інших продуктів. Він дуже корисний у літню спеку, не тільки освіжає, але і знижує ризик серцевих захворювань, які можливі при дуже високій літній температурі. Але так як, таке блюдо з “краснощекой красунею” хотілося б їсти і взимку, були придумані рецепти гарячого і борщів зелених. Їх безліч, все по своєму смачні і індивідуальні.
Назва страви говорить сама за себе, головний інгредієнт-буряк. Користь цієї цариці овочів дуже велика і важлива для організму людини.
Можна заготовити борщ на зиму в банках – це звільнить вас від тривалого готування в холодну пору, та й деякі овочі можна знайти тільки в сезон дозрівання.Така закачування просто незамінна в морозні місяці, адже в одній баночці з яскравою апетитною сумішшю зібрані всі коштовності для організму, так як буряк має величезний набір вітамінів, мікроелементів, мінералів і не втрачає їх навіть при термічній обробці. Та ще й гаряченького і борщів зелених яскраво-рубінового кольору в холод поїсти не відмовиться жоден гурман.
Це блюдо ми будемо консервувати, тому потрібно буде підготувати банки з закаточними кришками і простерилізувати їх. Закатувати його потрібно гарячим, будьте обережні під час роботи, що б не обпектися. Заготовки можуть зберігатися цілий рік, цю суміш можна додавати в каструлю з водою і відварених, подрібненим картоплею – вийде смачний, ароматний борщ. Так само можна вживати як готову страву, підігрів або подавати як холодну закуску – в будь-якому вигляді консервований борщ буде смачним.
У цьому свекольнике мінімум інгредієнтів і дуже проста готування, так що у будь-якої господині знайдеться вільна хвилинка для приготування такої страви.
Покроковий рецепт
Помити всі інгредієнти. Очистити від шкірки, помити і натерти на крупній тертці буряк.
Так само очистити і натерти такого ж розміру морква.
Помити помідори, видалити плодоніжки і нарізати кубиками.
Солодкий перець помити, очистити від насіння і порізати кубиками (у мене був заморожений перець кубиками, тому цей процес я скоротила). Тепер треба все добре змішати в емальованій каструлі, залити склянкою води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Всипати сіль, цукор (при необхідності), лавровий лист, перець горошок і оцет. Зменшити вогонь і томити 25 хвилин.
У цей час підготувати стерильні банки і розташувати біля каструлі. Через 25 хвилин вимкнути суміш і гарячої розкласти по банках. Закатати наш борщ на зиму (втриматися і не пробувати багато, а то не буде що закочувати) і перевернувши догори дном, укутати до ранку. Така яскрава, рубінового кольору краса виходить, взимку буде радувати око.