Помити всі інгредієнти. Очистити від шкірки, помити і натерти на крупній тертці буряк.
Так само очистити і натерти такого ж розміру морква.
Помити помідори, видалити плодоніжки і нарізати кубиками.
Солодкий перець помити, очистити від насіння і порізати кубиками (у мене був заморожений перець кубиками, тому цей процес я скоротила). Тепер треба все добре змішати в емальованій каструлі, залити склянкою води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Всипати сіль, цукор (при необхідності), лавровий лист, перець горошок і оцет. Зменшити вогонь і томити 25 хвилин.
У цей час підготувати стерильні банки і розташувати біля каструлі. Через 25 хвилин вимкнути суміш і гарячої розкласти по банках. Закатати наш борщ на зиму (втриматися і не пробувати багато, а то не буде що закочувати) і перевернувши догори дном, укутати до ранку. Така яскрава, рубінового кольору краса виходить, взимку буде радувати око.