Брускетта – це італійське блюдо, у вигляді бутерброда (хліб, змащений маслом з намазкой і начинкою).

Інгредієнти
| Білий хліб – 3-4 шматочки | |
| Оливкова олія – 2 ч. л. | |
| Лимонний сік – 1 ч. л. | |
| Сир – 20 г | |
| Помідори – 1 шт. | |
| Зелень – за смаком |
Смачні бруссеты чудово готувати не тільки на сніданок, але і як закуску на святковий стіл.
Брускетта відноситься до середземноморської кухні. Вона являє собою невеликий запечений тост/хлібець з якою-небудь намазкой і присипкою (начинкою).
Покроковий рецепт

Хліб порізати на шматочки, змастити оливковою олією і полити свіжовичавленим лимонним соком.

Зверху викласти товстий шматок сиру, гурток помідора, присипати рубаною зеленню.

На помідори викласти ще тонкі смужки сиру.

Запікати в мікрохвильовці до рум’яності сиру. Виходять дуже смачні бутерброди. Приємного апетиту!
