Брускетта – це італійське блюдо, у вигляді бутерброда (хліб, змащений маслом з намазкой і начинкою).
Інгредієнти
Білий хліб – 3-4 шматочки | |
Оливкова олія – 2 ч. л. | |
Лимонний сік – 1 ч. л. | |
Сир – 20 г | |
Помідори – 1 шт. | |
Зелень – за смаком |
Смачні бруссеты чудово готувати не тільки на сніданок, але і як закуску на святковий стіл.
Брускетта відноситься до середземноморської кухні. Вона являє собою невеликий запечений тост/хлібець з якою-небудь намазкой і присипкою (начинкою).
Покроковий рецепт
Хліб порізати на шматочки, змастити оливковою олією і полити свіжовичавленим лимонним соком.
Зверху викласти товстий шматок сиру, гурток помідора, присипати рубаною зеленню.
На помідори викласти ще тонкі смужки сиру.
Запікати в мікрохвильовці до рум’яності сиру. Виходять дуже смачні бутерброди. Приємного апетиту!