Новорічна закуска – брускетта з сиром, мигдалем та абрикосовим джемом

Новорічна закуска – брускетта з сиром, мигдалем та абрикосовим джемом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Новорічна закуска – брускетта з сиром, мигдалем та абрикосовим джемом

Для приготування цієї популярної святкової закуски знадобиться вершковий сир «Брі», що має дуже ніжний смак.
Крім того, для приготування цієї простої італійської закуски знадобиться абрикосовий джем і обсмажені мигдальні горішки.
Кілька століть тому брускетта вважалася простим варіантом перекусу для італійських селян, але зараз це блюдо є найпопулярнішою вишуканою закускою, яку готують до якихось свят, а подають її в гарячому вигляді.
Нижче представлений найпростіший рецепт цієї гарячої італійської закуски з ніжним вершковим сиром, обсмаженими мигдальними горішками та абрикосовим джемом.
Інгредієнти:
– сир «Брі» (260 м);
– невеликі часточки часнику очищені (дві штуки);
– обсмажені мигдальні горіхи (третину склянки);
– джем абрикосовий (260 м);
– ароматна олія оливкова (23 мл);
– свіжий багет (одна штука).
Процес приготування:
Спочатку підготувати багет середнього розміру, розрізати на порційні товсті скибочки по діагоналі, потім підготувати сковороду, влити в неї достатню кількість оливкової олії.
Всі шматочки багета натерти з усіх сторін часником, потім обсмажити до легкого золотистого відтінку і хрусткої скоринки на середньому вогні в гарячому маслі.
Злегка підсушити обсмажені шматочки хліба на паперовому рушнику, потім перекласти їх на блюдо, змастити з одного боку абрикосовим джемом. Нарізати сир тонкими пластинками, викласти рівними порціями на бутерброди, зверху присипати подрібненими мигдальними горішками. Подавати брускетту з вершковим сиром, мигдальними горіхами та абрикосовим джемом до столу в гарячому вигляді.