Брускетта – це традиційна італійська закуска. Від бутерброда вона відрізняється тим, що скибочки хліба добре просушують, а потім прожарюють
Інгредієнти
Хліб – 2 скибочки | |
Ветичина – 2 скибочки | |
Помідор – 1 штука | |
Сир – 50 грам | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Олія для смаження – 1 столова ложка |
Взагалі, брускетту, як багато страви італійської кухні, придумали бідняки. Що б не викидати залишки їжі, бідняки накладали їх на хліб. Але, на сьогоднішній день, брускетти готують і в багатих родинах.Кожен регіон Італії славиться своїм рецептом брускетта. Начинка для брускетта може бути будь-якою. Пропоную варіант з помідорами, шинкою і сиром. Начинку для брускетта можна приготувати заздалегідь і зберігати в герметичному контейнері.
Покроковий рецепт
Дрібно нарізати шинку і помідор.
Столову ложку масла розжарити на сковороді і обсмажити помідор і шинку.
Натерти сир, додати до шинки і помідору.
Просушити в духовці, а потім обсмажити 2 скибочки хліба. Викласти начинку на скибочки хліба. Приємного апетиту!