Мені завжди здаються привабливими закуски на хлібі. Готувати їх дуже просто, а на столі виглядає красиво. Сирний сир як не можна до речі підходить до запечене перцю.
Інгредієнти
французький багет невеликий – одна штука | |
часник – одна часточка | |
сирний сир – 120 г | |
свіжі гілочки розмарину – три штуки | |
червоний перець солодкий – одна штука | |
гостра паприка копчена – чверть ч. ложки | |
салатний червоний цибуля – одна штука | |
ароматна олія оливкова – дві ст. ложки | |
свіжий васильок для прикраси |
Якщо намічається якийсь невеликий свято, то для нього не потрібно готувати якісь складні страви. У таких випадках можна зупинитися на ситних і оригінальних закусках, які швидко готуються. Непоганим варіантом для святкового столу може стати брускетта з солодким перцем і сирним сиром, яка, до того ж, має невеликий калорійністю.
Покроковий рецепт
Промитий солодкий перець попередньо загорнути в харчову фольгу, потім перекласти в духовку і запікати приблизно двадцять хвилин, далі з запеченого овоча потрібно акуратно зняти шкірку.
Почистити і нашаткувати дуже тонкими півкільцями салатний червоний лук, перекласти його в сковорідку і смажити в гарячому маслі при регулярному помішуванні хвилини три, потім додати листочки свіжого розмарину, продовжити процес смаження.
Як тільки цибуля підрум’яниться, насипати на сковорідку копчену гостру паприку, ще раз гарненько все перемішати і продовжити готування компонентів п’ять хвилин. Поки готуються ці компоненти, необхідно нарізати шматками багет, потім його злегка підсушити в тостері.
Перекласти в миску нарізаний солодкий перець і обсмажену цибулю. Збити до однорідності все блендером.
Натерти часником з усіх боків обсмажені шматочки хліба, збризнути їх невеликою кількістю масла. На кожен шматочок хліба намазати сирний сир, стільки, скільки хочеться.
Зверху на сир викласти свіжоприготоване пюре з перцю і цибулі.
Прикрасити брускетти свіжими листочками базиліку і в теплому вигляді подавати до столу.