Промитий солодкий перець попередньо загорнути в харчову фольгу, потім перекласти в духовку і запікати приблизно двадцять хвилин, далі з запеченого овоча потрібно акуратно зняти шкірку.
Почистити і нашаткувати дуже тонкими півкільцями салатний червоний лук, перекласти його в сковорідку і смажити в гарячому маслі при регулярному помішуванні хвилини три, потім додати листочки свіжого розмарину, продовжити процес смаження.
Як тільки цибуля підрум’яниться, насипати на сковорідку копчену гостру паприку, ще раз гарненько все перемішати і продовжити готування компонентів п’ять хвилин. Поки готуються ці компоненти, необхідно нарізати шматками багет, потім його злегка підсушити в тостері.
Перекласти в миску нарізаний солодкий перець і обсмажену цибулю. Збити до однорідності все блендером.
Натерти часником з усіх боків обсмажені шматочки хліба, збризнути їх невеликою кількістю масла. На кожен шматочок хліба намазати сирний сир, стільки, скільки хочеться.
Зверху на сир викласти свіжоприготоване пюре з перцю і цибулі.
Прикрасити брускетти свіжими листочками базиліку і в теплому вигляді подавати до столу.