Брускетта з соусом Песто

Брускетта з соусом Песто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Брускетта – це гарячі італійські бутерброди. Шикарна швидка закуска так само підійде і для обіду до супу. Хліб виходить хрустким! А соус надає вишуканість.

Інгредієнти

Багет – (французький багет, довгий)
Оливкова олія – для смаження (можна рослинного)
Для соусу “Песто”:
Базилік свіжий – 50 г
Горішки кедрові – 70 г
Сир пармезан – 70 г
Часник – 2 зубчики
Сир пармезан – 70 г
Оливкова олія – 100 мл приблизно за смаком
Сіль – 1/3 ч. ложки

Як приготувати Брускети з соусом Песто

Брускетта – це гарячі італійські бутерброди. Шикарна швидка закуска так само підійде і для обіду до супу. Хліб виходить хрустким! А соус надає вишуканість.

Покроковий рецепт

Батон нарізати на шматки товщиною приблизно 1,5-2 див.

Обсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору.

Кожен шматочок намазати соусом Песто.

Соус Песто можна приготувати самим.
Робиться він дуже просто. Базилік (1 пучок), сир Пармезан (40 г), оливкова олія (можна рослинна 50 мл) і часник (1-2 зубчики) закинути в блендер. Все подрібнити до однорідної маси. У кого немає блендера, можна скористатися ступкою. Готовий соус можна зберігати до 7-ми днів в холодильнику або 1 місяць в морозилці.

Брускетта викласти на блюдо. Прикрасити базиліком. Виходить вельми незвичайний смак!
Приємного Вам!