Булки і ватрушки з сирним кремом

Булки і ватрушки з сирним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пишні і ароматні булочки з сирною начинкою

Інгредієнти

Тісто заморожене – 1 кг
сир 20% – 300 гр
яйця курячі – 2 шт
варення яблучне – 2 ст. л.

Як приготувати Булки і ватрушки з сирним кремом

Раніше я виставляла докладний рецепт універсального солодкого дріжджового тіста з якого можна посмажити, так і спекти величезна кількість різних солодких пиріжків( тісто підходить і для солодкої випічки). Я роблю тесту багато, якщо вже взялася за дріжджі і борошно. Але використовую лише частина, а решта тісто заморожую частинами, обов’язково підписуючи кожен шматочок, а в подальшому використовую його для випічки. Потрібно лише розморозити при кімнатній температурі. Розморожування повинна бути природною, не в мікрохвильовці, інакше його властивості погіршаться. Враховуйте, що час розморожування тесту довгий, близько 3-5 годин.
При повній розморожуванні, тісто відмінно підходить і з нього виходять чудові страви.

Покроковий рецепт

Для того щоб пироги виходили пишними обов’язково розморожуйте тісто при кімнатній температурі. Доведеться почекати, звичайно. Можна дістати його ввечері і до ранку воно повністю розморозиться. Не рекомендую класти його в тепле місце, так як за ніч воно розморозиться повністю і при температурі 10 градусів, при цьому воно не буде підходити. Коли ж настав час готувати ватрушки, тісто ставимо в тепло підійти 1 раз






В цей час готуємо начинку для ватрушок і пирогів. Для цього в сир додамо одне яйце, щіпку солі і густе яблучне варення. Все ретельно перемішуємо виделкою. Не рекомендую перемішувати блендером або міксером, тому що начинка перетвориться в пасту і буде розтікатися по ватрушке. Та й структура сиру втратить свій вигляд.







Далі пристуаем до формування випічки. В моєму випадку будуть і закриті пироги і відкрита ватрушка. Поділяємо тісто на порції і скачуємо кілька кульок. Пальцями розтягуємо кульки на коржі круглої форми.Даємо коржикам підрости 10 хв. Після цього зверху корж змащуємо яйцем і в середину кладемо ложку начинки, трохи придавлюючи її. Так отримуємо ватрушки. Пироги робимо так само, тільки після викладання начинки з’єднуємо виріб в пиріжок, скріпивши різні сторони заготовки. Даємо виробу постояти ще 3 хв. І відправляємо в духовку на 30 хв. Випікаємо при температурі 190-200 градусів.





Після того, як верх випічки став золотистим вимикаємо духовку і даємо постояти пиріжкам в ній з відчиненими дверцятами близько 10 хв. Після чого дістаємо випічку і їмо.
Блюдо готове.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!