Для випічки потрібно мінімальний набір продуктів, які є на кожній кухні. Домашні булочки з родзинками виходять дуже смачні і ароматні.
Інгредієнти
Вода – 150 мл | |
Дріжджі сухі – 10 грам | |
Вершкове масло – 100 грам | |
Соняшникова олія – 4 столові ложки | |
Ванілін – 1 грам | |
Сіль – Щіпка | |
Цукор – 1 столова ложка з гіркою | |
Борошно – Скільки візьме тісто | |
Родзинки – 100-150 грам |
Іноді, коли читаєш склад купленої в магазині випічки, просто приходиш в жах: гидрогенезированное пальмова олія, загусники, підсолоджувачі і все це їмо ми і наші діти… Навіщо ж купувати такі шкідливості, якщо вдома можна спекти булочки, які не поступаються за смаком магазинним, та ще й при цьому заощадивши сімейний бюджет.
Покроковий рецепт
Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти для випічки.
Підігрійте воду, зробіть її злегка теплою, всипте в неї сухі дріжджі і зачекайте доки вони розчиняться, потім трохи посоліть і додайте одну столову ложку цукру, все перемішайте.
Влийте соняшникову олію і додайте розм’якшене вершкове масло, розбийте одне яйце і ретельно перемішайте все ложкою.
Всипте борошно і перемішайте все ложкою, коли тісто стане густіти починайте місити його руками, доведіть до злегка м’якої консистенції, щоб не прилипало до рук, закрийте кришкою і дайте постояти годину.
По закінченню часу викладіть тісто на стіл і всипте в нього родзинки, рівномірно розподіліть його по всьому тесту.
Тепер починайте формувати булочки. Форма булочок може бути різноманітна – кругла, у вигляді сердечок або рулетів, це справа вашої фантазії. З такої кількості тесту повинно вийти не менше 10 булочок.
Викладіть сформовані булочки на деко і дайте їм ще підрости хвилин десять. Потім приберіть їх в розігріту духовку. Випікайте при 180 градусах приблизно 20 хвилин.
Викладаємо готові булочки з родзинками на блюдо. Булочки до чаю для улюбленої сім’ї готові! Приємного чаювання!