Ранкова закуска угорської кухні.
Інгредієнти
Хліб – 8 шматочків | |
Яйця – 4 штуки | |
Молоко – 1 столова ложка | |
Сир твердий – 50 грам | |
Сіль, перець – за смаком | |
Соняшникова олія – 20 грам |
Закуска угорської кухні. Готують кениер, як правило, на сніданок, або після застіль, коли залишилося багато хліба. В середину можна додавати різні добавки – шинку, сир, паштет.
Покроковий рецепт
Хліб для приготування бундаш кениер можна взяти вчорашній. Якщо хліб занадто черствий – заправка його размочит, і він стане свіжим.
Угорці після великодніх свят використовують для цієї закуски паски.
Збити яйця віночком. Додати молоко і спеції. Збовтати до однорідності суміші.
У сковорідку налити трохи соняшникової олії(занадто велику кількість останнього зробить закуску занадто жирної).
Хлібні шматочки замочувати з обох сторін в яєчної заправці, і викладати в сковороду.
Смажити на невеликому вогні близько хвилини.
На перші готові шматочки покласти тонкі пластинки сиру.
Накрити іншим, більш гарячим шматочком.
Подавати гарячим.