Буряково-лимонний конфітюр з мятою в мультиварці

Буряково-лимонний конфітюр з мятою в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Буряково-лимонне варення смачно намазувати на хлібець. Цікава закуска для людей, які постують.

Покроковий рецепт

Промиті коренеплоди загорнути в харчову фольгу, потім запікати при 180 градусах в добре прогрітій духовці протягом однієї години.

Далі запечену буряк повністю остудити і почистити. Після цього дрібно натерти і перекласти в чашу мультиварки, насипати терту лимонну цедру і свіжовичавлений лимонний сік, який заздалегідь потрібно процідити.

Додати в чашу м’ятний солодкий сироп і желфикс, добре перемішати компоненти. Закрити каструлю кришкою, встановити режим гасіння. Готувати буряково-лимонний конфітюр приблизно двадцять хвилин.

Далі відкрити кришку мультиварки, перемішати конфітюр, після цього продовжити процес готування в тому ж режимі ще сім хвилин.

Розподілити гарячий конфітюр з буряка і лимона з м’ятою з невеликим чистим банкам, закрити, повністю остудити і прибрати в холодильник.