Буряково-лимонне варення смачно намазувати на хлібець. Цікава закуска для людей, які постують.
Покроковий рецепт
Промиті коренеплоди загорнути в харчову фольгу, потім запікати при 180 градусах в добре прогрітій духовці протягом однієї години.
Далі запечену буряк повністю остудити і почистити. Після цього дрібно натерти і перекласти в чашу мультиварки, насипати терту лимонну цедру і свіжовичавлений лимонний сік, який заздалегідь потрібно процідити.
Додати в чашу м’ятний солодкий сироп і желфикс, добре перемішати компоненти. Закрити каструлю кришкою, встановити режим гасіння. Готувати буряково-лимонний конфітюр приблизно двадцять хвилин.
Далі відкрити кришку мультиварки, перемішати конфітюр, після цього продовжити процес готування в тому ж режимі ще сім хвилин.
Розподілити гарячий конфітюр з буряка і лимона з м’ятою з невеликим чистим банкам, закрити, повністю остудити і прибрати в холодильник.