Унікальне страви для любителів риби
Інгредієнти
ікра крпа – 150 гр. | |
спеції – за смаком | |
олія – для смаження | |
хліб – для бутерброда |
Для любителів рибних страв, дане доведеться за смаком. Мої домочадці уплетаю бутерброди з ікрою за обидві щоки.А користі і смаку в ній більше , ніж в червоній. Та й купувати окремо не доводиться.У наших південних широтах карпи та сазани дуже часто трапляються з ікрою. Спосіб приготування страви ну дуже простий. Але все ж дотримуватися часу приготування варто обов’язково.
Покроковий рецепт
Даний рецепт дуже простий. Але не всі господині знають , що робити з ікрою, яка перебувала в черевці риби. Я хочу поділитися кількома секретами приготування цього дуже корисного і смачного страви.
Першим ділом потрібно обробити ікру. Для цього потрібно видалити всі плівочки з неї , залишивши лише маленькі зернятка. При цьому ікра буде виглядати як окремі грудочки, подекуди скріплені між собою. Ці грудочки руками, не ножем, потрібно розділити на рівні сегменти, для зручності прожарювання і для краси страви.
Після того, як підготовчі роботи закінчені, приступаємо до обжарке ікри. Тут важливо дотримувати деякі правила. По-перше, кладемо ікру на сильно розігріту сковороду з рослинним маслом. При цьому бажано накрити сковороду спеціальною решіткою, так як бризкати буде сильно. По-друге, обсмажування ікри до зміни кольору відбувається протягом 2-3 хвилин на середньому вогні , при постійному помішуванні. Не потрібно збільшувати час обжарювання, ікра може стати занадто сухий.
Постійно помішуючи, ви помітите як змінюється колір страви, перед тим як знімати ікру з вогню, її колір стане яскраво помаранчевим. В цей самий час додаємо спеції. Це сіль і чорний мелений перець, дрібна кінза 2 ч. л. лимонного соку. Перемішуємо ще раз і прибираємо нагрівання.
Висипаємо блюдо в глибоку посуд , перемішуємо його ще раз. Мої друзі люблять цю страву викласти на грінки і їсти, як бутерброди з дрібно нарізаними пір’ям огірка. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!