Чай масала

Чай масала – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Даний рецепт дає можливість нескінченно експериментувати з інгредієнтами, отримуючи щоразу нові смакові поєднання.

Інгредієнти

чай – 1 ч. л.
кориця мелена – 1/4 ч. л.
гвоздика – 1 шт.
аніс – 3-5 шт.
кардамон мелений – невелика щіпка
імбир свіжий – шматочок з ніготь

Як приготувати Чай масала

Чай масала – це гарячий напій, приготований на основі зеленого або чорного чаю зі спеціями. Готують такий чай В Індії і деяких азіатських країнах. Масала дослівно – це суміш спецій, причому набір використовуваних інгредієнтів може варіюватися в різних країнах і навіть регіонах. Найчастіше використовують суміш анісу, гвоздики, імбиру, кардамону, бадьяна, до них інколи додають чорний мелений перець, мускатний горіх та інші спеції. Пропорції використовуваних інгредієнтів також можуть вариьроваться від регіону до регіону. Не існує суворої рецептури, на основі якої інгредієнти змішуються, це означає, що кожна господиня може створити власну суміш масала відповідно до свого смаку.
Примітно те, що незважаючи на свої південні корені, чай з додаванням спецій полюбився і знайшов застосування і в більш північних регіонах. Особливо гарний такий чай холодною зимою. Адже більшість використовуваних спецій мають зігріваючий ефект, а крім того мають здатність зміцнювати імунітет. Особливо корисні в цьому сенсі імбир і кориця. Ну а якщо додати в такий чай ложечку меду, ніякі застуди не страшні!
До речі, гурмани можуть спробувати додати в чай масала молоко або вершки. Смак теж виходить дуже цікавим.
У рецепті можна використовувати різні спеції за смаком
Насолоджуємося ароматним чаєм зі смаком улюблених спецій.

Покроковий рецепт

Готуємо спеції. Їх можна подрібнити, так смак розкриється сильніше, або залишити цілком.

Чашку обполіскуємо гарячою водою. Відправляємо в неї необхідну кількість спецій.

Заливаємо окропом.

Накриває кришкою або блюдцем, даємо постояти 15-30 хвилин.

Переливаємо в іншу чашку і насолоджуємося ароматним чаєм зі смаком улюблених спецій.