Російський чай

Як приготувати Російський чай

В далекому минулому не було пакетованого чаю. І гарячий напій вирощували й готували самостійно. У кожного регіону і міста були свої секрети і інгредієнти. Ось одні з них.

Російська, сибірський чай готувався з 3 ягід. Це:

шипшина.

журавлина.

чорна смородина.

Підготовка

Шипшина промивався в теплій воді, а потім заварювався в окропі. Шипшина має настоятися протягом доби.

З чорної смородини, журавлини робили сік.

Приготування.

В емальовану каструлю потрібно влити 1 ст. міцного настою шипшини. До нього додати по склянці журавлинного і смородинного соку.

Все добре перемішати і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння і трохи охолодити.

Подається російський чай з цукром або медом. Можна пити холодним в жарку пору року замість морсу або соку.

Дивіться також:  Імбирний чай