Часниковий багет

Часниковий багет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна і ароматна випічка до перших страв.

Інгредієнти

Борошно – 6 ст. л.
Вода – 100 мл
Сіль – 1/2 ч. л.
Дріжджі свіжі – 15 г
Цукор – 2 ст. л.
Часник – 5 зубчиків
Кріп – 10 г
Вершкове масло – 25 г
Італійські трави – 5 г

Як приготувати Часниковий багет

Ароматний, часниковий багет – це смачна закуска до перших страв, гарна заміна пампушкам і звичайного магазинного хліба. Багет виходить пишним і м’яким, дуже ароматним і смачним. Така випічка підійде як для святкового столу, так і для повсякденного меню. Щоб багет зберігав свій запах і м’яку структуру хліба, потрібно зберігати його загорнутим в алюмінієву фольгу або пергамент.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для хліба. Підігріти воду і вершкове масло до кімнатної температури.

Розчинити свіжі дріжджі разом з цукром у воді.

Просіяти борошно і сіль у глибоку ємність.

Змішати рідку масу з сухою і замісити тісто руками, змазаними в оливковій олії.

Готове тісто залишити на 50 хвилин в теплому місці.

Тим часом приготувати начинку для багета. Для цього потрібно змішати зелень кропу(я використовую свіжоморожений), вершкове масло, італійські трави і роздавлений часник.

Гарненько перемішати начинку.

Коли тісто піднялося, з ним можна починати працювати.

Сформувати багет довгастої форми і помістити в жароустойчивую форму.

Зробити гострим ножем довгасті надрізи на тесті. Викласти на них начинку. Потім відправити багет в розігрітий духову шафу до рум’яної скоринки при 180 градусах. Перевірити готовність хліба можна зубочисткою – вона повинна виходити з тіста абсолютно сухою.

Остудити готовий хлібець і подавати до столу. Приємного апетиту!