Часниковий хліб до томатного супу або борщу

Часниковий хліб до томатного супу або борщу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пишний дріжджовий хліб з зеленню – пікантний акцент до ваших страв.

Інгредієнти

Дріжджі свіжі – 25 г
Молоко – 200 мл
Сіль – 1 ч. л.
Масло оливи – 2 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Борошно – опціонально (560 м)
Молодий часник – кілька гілочок
Сухий часник – за смаком
Зелена цибуля – невеликий пучок
Вершкове масло – 50 г

Як приготувати Часниковий хліб до томатного супу або борщу

Ароматний і пряний суп із зеленню та маслом – це смачна і дуже апетитна випічка до перших страв. Такий хліб ідеально підійде для томатних супів, борщу, вершкового супу або грибних солянок. Спробуйте спекти такі ласощі і ви точно не розчаруєтеся!

Покроковий рецепт

Для початку потрібно приготувати дріжджове тісто. Для цього необхідно змішати цукор з теплим молоком і дріжджами. Додати ложку борошна і перемішати суміш. Залишити підніматися на чверть години. По закінченні часу влити в опару масло, додати сіль. Замішуючи тісто, поступово всипати борошно – до утворення еластичного грудочки. Маса не має липнути до рук. Відправити тісто підніматися.

Коли тісто піднялося, його потрібно обім’яти і залишити підніматися ще на чверть години.

Помістити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Краще всього брати глиняну. Залишити підніматися на чверть години.

Тим часом потрібно подрібнити цибулю і часник, рубану зелень змішати з вершковим маслом і сіллю за смаком. Зробити на тести надрізи і наповнити їх ароматною начинкою. Відправити хліб в духовку – випікатися до рум’яної скориночки і повністю сухої палички.

Викласти хліб на дерев’яну дошку і дати охолонути.

Подавати ароматний і ніжний хлібець до столу. Приємного апетиту!