Часниковий хліб до томатного супу або борщу

Часниковий хліб до томатного супу або борщу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку потрібно приготувати дріжджове тісто. Для цього необхідно змішати цукор з теплим молоком і дріжджами. Додати ложку борошна і перемішати суміш. Залишити підніматися на чверть години. По закінченні часу влити в опару масло, додати сіль. Замішуючи тісто, поступово всипати борошно – до утворення еластичного грудочки. Маса не має липнути до рук. Відправити тісто підніматися.

Коли тісто піднялося, його потрібно обім’яти і залишити підніматися ще на чверть години.

Помістити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Краще всього брати глиняну. Залишити підніматися на чверть години.

Тим часом потрібно подрібнити цибулю і часник, рубану зелень змішати з вершковим маслом і сіллю за смаком. Зробити на тести надрізи і наповнити їх ароматною начинкою. Відправити хліб в духовку – випікатися до рум’яної скориночки і повністю сухої палички.

Викласти хліб на дерев’яну дошку і дати охолонути.

Подавати ароматний і ніжний хлібець до столу. Приємного апетиту!