Найпростіші за складом і способом приготування булочки, легкі і смачні. Добре підійдуть до чаю або просто на перекус.
Інгредієнти
Тісто листкове в пласт. – 1 уп. | |
Какао – 2 ст. л. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Вершки – 100 мл | |
Цедра апельсина – 50 гр. |
Рецепт таких булочок я запозичила у одного шеф-кухаря в телевізійній передачі. Вирішила спробувати, дуже “смачно” він все це розповідав. І досить непогано вийшло, легко і смачно. Все як я люблю!
Покроковий рецепт
Для того, щоб приготувати легкі і ніжні булочки з листкового тіста потрібно взяти листкове тісто, у мене в упаковці 2 пласта, злегка розморозити і розкачати. Далі беремо какао, 1 ст. л. цукру і яйце. Перемішуємо і змащуємо тісто сумішшю.
Звертаємо тісто з кожного краю в трубочку і розрізаємо на порційні шматочки. На лист, злегка змащений олією викладаємо майбутні булочки і трохи притискаємо, якщо їх не сплющив вони будуть розсипатися. Можна використовувати пергаментний папір, як у мене, але її теж можна злегка змастити, щоб тісто не прилипало до паперу. Відправляємо заготовки в розігріту до 200° духовку на 15-20 хвилин.
Поки булочки в духовці, час приготувати сироп. У невелику каструльку виливаємо вершки, додаємо 1 ст. л. цукру і цедру апельсина. Цедру я натирала на самій дрібній тертці. На невеликому вогні варимо сироп 10 хвилин, щоб цукор розчинився.
Готовий сироп прибираємо трохи охолонути, дістаємо булочки з духовки і перекладаємо в глибоку ємність. Заливаємо булочки сиропом. Поки вони гарячі легко його вберуть в себе і стануть дуже м’якими і ніжними.
Все, готово! Приємного апетиту.