Крендель естонська з корицею і цукром

Крендель естонська з корицею і цукром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Моя випічка, на жаль, не така гарна на вигляд, як оригінал, але все одно смак просто божевільний, всі складочки розходяться і незвичайні м’якість і легкість.

Інгредієнти

борошна – 2 склянки
солі – 1/2 чайної ложки
теплого молока – 1/2 чашки
сухих активних дріжджів – 1 пакет
розплавленого масла – 1/8 чашки
яєчний жовток – 1 шт.
цукру – 1 столова ложка
Для посипання:
розм’якшеного масла – 1/4 чашки
цукру – 4-5 столових ложок
кориці – 3 чайні ложки

Як приготувати Крендель естонська з корицею і цукром

Як тільки я побачила фото цього рецепту, я відразу відчула імпульс місити тісто.

Не знаю, чи це дійсно естонські булочки, чесно кажучи, у мене дуже туманне уявлення про естонської кулінарії, але я відтворюю рецепт так, як я знайшла його.

Начинка в кренделе традиційна, цукор-кориця. Зверху можна полити глазур’ю з цукрової пудри і води або розплавленим шоколадом.

Покроковий рецепт

Розчинити дріжджі в теплому молоці з чайною ложкою цукру, дати постояти 5 хвилин.

У борошно додати молоко з дріжджами, яйця і розтоплене вершкове масло.

Місити вручну або в тісто-мішалці близько 10 хвилин, поки тісто не стане гладкому, м’якому і однорідним. Регулюйте щільність тіста борошном або молоком.

Ємність з тістом накрити плівкою і вистояти при температурі близько 30° протягом 1 години або трохи більше. Я ставлю миску з тістом в духовку, попередньо нагріту до 50° С і залишаю до повного охолодження духовки.

Для начинки збити виделкою м’яке вершкове масло з цукром і корицею.

Викласти тісто на дошку, розкачати його прямокутної форми товщиною 1 см і рясно змастити начинкою всю поверхню.

Тісто з посипкою скачати рулетом. Ножем розрізати рулет в середині в поздовжньому напрямку, відступивши 3-4 см від краю (для зручності плетіння).

Два отриманих джгута перекрутити навколо своєї осі кожен, потім переплести разом. З’єднати крендель.

Випікати естонська крендель при температурі 200 градусів протягом 30-35 хвилин.

Ось такий результат! Впевнена ви не дасте йому навіть охолонути!!!