Червона ікра горбуші в домашніх умовах

Червона ікра горбуші в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Потрошимо рибу, черево вспарываем акуратно, щоб не пошкодити плівку з ікрою. Витягаємо в окрему миску обидва мішечка.


Тепер саму рибу можемо відкласти і прибрати в холодильник, приготувати пізніше, а займаємося безпосередньо ікрою. Необхідно відокремити ікринки від плівки в невелику чашку. Робимо це в ручну за допомогою виделки. Відділяємо одну або кілька ікринок за один раз. Так, справа займе 20-30 хвилин.


Коли вся ікра зібрана, приступимо до засолюванні. Додаємо в ікру сіль і цукор, акуратно перемішуємо, так, щоб не розчавити ікринки.


Додамо пів чайної ложки соняшникової олії. У такій кількості воно не вплине на смак, зате ікринки будуть краще себе почувати і ковзати один щодо одного.

Все перемішуємо і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, краще годину.


По закінченні часу, можемо приступати до вживання. Найпростіше це бутерброди з ікрою. Вийшло цілих чотири бутерброди. Ось такий приємний бонус до рибного дня.