Незвичайний і дуже вишуканий десерт-чізкейк “П’яна вишня” має ніжний смак, а для його приготування не потрібно особливих кулінарних навичок і дорогих продуктів.
Інгредієнти
Стигла вишня – 300 гр | |
Цукровий пісок – 200 гр за бажанням, звичайний білий цукор можна замінити на коричневий, що додасть страві ще більше вишуканого смаку | |
Коньяк – 50 гр можна замінити на лікер, настойку | |
Мигдаль очищений – 70 гр можна замінити на фундук, кешью або будь-які інші ваші улюблені горіхи | |
Сирний сир маскарпоне – 300 гр | |
Бісквітне печиво – 250 гр можна взяти шоколадне або кавове, пісочне печиво не підійде | |
Горіхи для прикраси Або м’ята, шоколадна крихта, ягоди |
Незвичайний і дуже вишуканий десерт-чізкейк “П’яна вишня” має ніжний смак, а для його приготування не потрібно особливих кулінарних навичок і дорогих продуктів. І не дивлячись на це ви отримаєте чудовий десерт, який буде ні чим не гірше, ніж у ресторані.
Покроковий рецепт
1. У першу чергу потрібно підготувати ягоду вишні. Добре промити, видалити гілочки, кісточки. Готову ягоду викласти в сотейник або каструлю з товстим дном.
2. До ягоді додати цукровий пісок і залишити на повільному вогні близько 7-ми хвилин.
3. По закінченню часу ви отримаєте карамелизированную вишню, додаємо ваш улюблений алкоголь, і залишаємо на плиті ще на кілька хвилин.
4. Для подачі десерту можна використовувати невеликі келихи або креманки. У посуд для подавання слід накришити печиво, наступним шаром викладаємо попередньо подрібнений горіх.
5. Викладаємо сирний сир і рясно поливаємо карамелізованою вишнею.
6. Готовий десерт слід відправити на 45-50 хвилин в камеру холодильника. Перед подачею до столу прикрасити десер-чізкейк горішками. Так само, його можна прикрасити свіжими ягодами, шоколадною крихтою, гілочками м’яти.