Сирний десерт із фруктами або сухофруктами, горіхами, травами. Подається як самостійне блюдо або як десерт.
Інгредієнти
Сир – 400 гр жирність за смаком | |
Родзинки – 100 гр | |
Сезам – 1 ч. л можна замінити кунжутом | |
Ядра соняшнику – 1 ст. л | |
Волоські горіхи – 2 ст. л дрібно мелені | |
Яблука – 1 велике яблуко дрібно потерте | |
Морква – 1 шт. маленьку | |
Меліса, м’ята, чебрець – щіпка сухі трави | |
Насіння льону – 1 ч. л. мелені | |
Мед – 1 ст. л рідкий | |
Малина – 1 ст. л |
Легкий смачний сирний десерт насичений фруктами та іншими корисними для здоров’я компонентами. Це блюдо підійде до святкового столу, воно подобається дітям і дорослим. Його легко і швидко можна приготувати. Компоненти страви можуть змінюватись в залежності від смакових пристрастей, їх можна замінювати додаючи нові, за принципом “що залишилося в холодильнику”. Його можна зробити як солодких, так і солоним.
Покроковий рецепт
Підготовка продуктів
Сир протираємо на сито, помытое яблуко і моркву натираємо на дрібній тертці і трохи віджимаємо, щоб вийшов сік. Щоб розм’якшити родзинки, можна залити його на 5 хвилин окропом, щоб він трохи розбухнув.
Подрібнити горіхи і насіння льону в кавомолці або качалкою.
Акуратно змішати всі інгредієнти. Викласти на блюдо, зверху прикрасити малиною або тертим шоколадом. Можна для прикраси використовувати свіжі ароматні трави і ягоди.
Подають страву як десерт до чаю, кави, какао, гарячого шоколаду. Воно добре виглядає на святковому столі.
Всім приємного апетиту!