Дуже смачний та ніжний десерт з агрусу і маложирного йогурту.
Інгредієнти
Аґрус – 300 гр. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Йогурт – 300 мл | |
Желатин – 15 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Какао – 1 ст. л. | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Сода (або розпушувач) – 0,5 ч. л. |
Іноді дуже хочеться побалувати себе і близьких смачненьким десертом. Ось такий корисний, низькокалорійний і шалено смачний десерт стане дуже до речі.
Покроковий рецепт
1. Агрус промити, підсушити. Покласти у форму для запікання, посипати 2 столовими ложками цукру і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
2. Залити желатин водою (чим менше води, тим краще) і дати йому настоятися 40-60 хвилин.
3. Поки готується аґрус, робимо бісквіт. Розбити в миску яйце, додати 1 столову ложку цукру, 50 мл йогурту і какао-порошок. Розмішати.
4. Досипати борошно, погасити на борошно соду оцтом. Якщо використовуєте розпушувач, то змішати його з борошном. Ще раз все ретельно вимісити.
5. Змастити чашки рослинним маслом і наповнити тестом наполовину. Кожну чашку поставити в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Можна звичайно відразу дві поставити, але я ставлю за одного, щоб чашка перебувала в центрі підставки і тісто пропекалось рівномірно.
6. Дістати кекси з чашок і розрізати на кружки товщиною приблизно 8 мм.
7. Дістати агрус з духовки, трохи остудити і розмолоти в блендері. 3 ст. л. пюре агрусу змішати з 250 мл йогурту. Влить2/3 розтопленого на вогні желатину. Решту желатин поставити в гарячу воду, щоб він не застиг.
8. У формочки (у мене склянки) на дно викласти гурток бісквіта. Налити йогурт з аґрусом і поставити в холодильник до застигання.
9. Коли перший шар застигне (не обов’язково, щоб повністю, просто щоб добре схопився), змішуємо частину агрусу і желатину і наливаємо поверх першого шару. Знову ставимо в холодильник до повного застигання.
10. Корисний і не дуже калорійний десерт готовий! Насолоджуємося!