Десерт з йогурту і аґрусу на шоколадному бісквіті

Десерт з йогурту і аґрусу на шоколадному бісквіті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Іноді дуже хочеться побалувати себе і близьких смачненьким десертом. Ось такий корисний, низькокалорійний і шалено смачний десерт стане дуже до речі.

Покроковий рецепт

1. Агрус промити, підсушити. Покласти у форму для запікання, посипати 2 столовими ложками цукру і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

2. Залити желатин водою (чим менше води, тим краще) і дати йому настоятися 40-60 хвилин.


3. Поки готується аґрус, робимо бісквіт. Розбити в миску яйце, додати 1 столову ложку цукру, 50 мл йогурту і какао-порошок. Розмішати.

4. Досипати борошно, погасити на борошно соду оцтом. Якщо використовуєте розпушувач, то змішати його з борошном. Ще раз все ретельно вимісити.

5. Змастити чашки рослинним маслом і наповнити тестом наполовину. Кожну чашку поставити в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Можна звичайно відразу дві поставити, але я ставлю за одного, щоб чашка перебувала в центрі підставки і тісто пропекалось рівномірно.


6. Дістати кекси з чашок і розрізати на кружки товщиною приблизно 8 мм.


7. Дістати агрус з духовки, трохи остудити і розмолоти в блендері. 3 ст. л. пюре агрусу змішати з 250 мл йогурту. Влить2/3 розтопленого на вогні желатину. Решту желатин поставити в гарячу воду, щоб він не застиг.


8. У формочки (у мене склянки) на дно викласти гурток бісквіта. Налити йогурт з аґрусом і поставити в холодильник до застигання.

9. Коли перший шар застигне (не обов’язково, щоб повністю, просто щоб добре схопився), змішуємо частину агрусу і желатину і наливаємо поверх першого шару. Знову ставимо в холодильник до повного застигання.

10. Корисний і не дуже калорійний десерт готовий! Насолоджуємося!