Нам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів: яблука, лимон, мед, вода і насіння. А загальний час приготування складе не більше 25 хв.
Інгредієнти
яблуко – 1 шт краще взяти кисло-солодкі сорти | |
мед – 15 гр у мене липовий | |
лимон – 1 шт сік лимона 10 мл | |
насіння льону – 15 гр | |
вода – 50 мл |
Яка жінка не мріє мати струнку фігуру, при цьому продовжуючи їсти солодке. А іноді й навпаки, настільки набридло сидячи на дієті жувати сирі яблука або замість смачного варення з цукром, вприкуску з чаєм є мед. Тут нас і виручить ніжний, свіжий джем з яблук з медом. Рецепт можна доповнювати, хтось захоче додати корицю, горішки, сухофрукти, кокосову стружку. Я додаю насіння льону, так як такий десерт їм з ранку за сніданком. Калорійність джему на 100 гр складе всього 75 ккал.
Покроковий рецепт
Вимиваємо яблука і лимон.
Для швидкого приготування, яблука нарізаємо дрібно.
Засипаємо все в сотейник і додаємо воду. Додаємо воду і сік лимона, кількість води залежить від ваших уподобань. Чим менше води, тим густіше джем. Доводимо масу до кипіння, ставимо на самий маленький вогонь і тушкуємо 10 хв.
Вимикаємо наші яблука і знімаємо з вогню. Додаємо мед і даємо настоятися 5 хв.
Дуже важливо! Насіння льону додаємо лише після того, як настоїться мед, або ваш джем придбає смак вівсяної каші.
Я рекомендую охолодити суміш до кімнатної температури і лише потім довести до стану пюре нашу страву. Я використовувала занурювальний блендер, але перемелюю все так щоб залишилися шматочки.
Подаємо страву кімнатної температури, а для того щоб задовольнити ще й естетичні потреби, рекомендую красиво подати з шматочками лимона. Приємного Вам апетиту!