Легкий літній фруктовий мікс з йогуртом, який ідеально підійде як для шведського столу на сніданок або як нежирного десерту. Вино, персики і вишні з ложкою медового грецького йогурту.
Інгредієнти
персики – 400 г розрізані навпіл, без кісточок, потім тонко нарізаний | |
вишня – 400 г без кісточок і розрізані навпіл | |
меленої кориці – 1 чайна ложка | |
червоного вина – 2 склянки недорогого, типу Мерло | |
цукрової тростини – 3/4 склянки | |
простого знежиреного грецького йогурту – 1 1/2 чашка | |
ванільного екстракту – 1 чайна ложка | |
якісний мед – за смаком |
Готуючи цей фруктовий салат я роблю сироп з червоного вина і дотримуюся такої техніки. Спочатку я варю вино і цукор разом, щоб вийшов сироп. І замість того, щоб додати фрукти і варити їх на повільному вогні, я фрукти заливаю винним сиропом і мариную їх близько 1 години.
Покроковий рецепт
Покладіть нарізані персики і вишню у велику миску. Посипте корицею, перемішайте, відкладіть в сторону.
Змішайте вино і цукор в каструлі. Нагрійте на сильному вогні протягом 5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Залити гарячим винним сиропом фрукти. Накрити кришкою і залишити на 1 годину, нехай остигає.
У маленькій мисці змішайте грецький йогурт, екстракт ванілі і мед.
Подавайте варені фрукти у вині з невеликою кількістю вареного сиропу і ложкою медового грецького йогурту. Приємного апетиту!