У промитих абрикосів видалити кісточки, потім м’якоть цих соковитих фруктів нарізати маленькими шматочками.
Підготувати товстостінну не дуже велику каструлю, влити в неї трохи питної води, насипати коричневий цукор, перемішати і довести суміш до кипіння.
Після того, як вода почне кипіти, додати м’яке масло і нарізані абрикоси. Продовжити процес готування при періодичному помішуванні ще хвилини три-п’ять на самому сильному вогні, щоб фрукти карамелізувались.
Як тільки шматочки абрикос трохи карамелизуются, можна додати подрібнені листочки базиліка.
У заздалегідь підготовлені тарілки влити ананасовий сік, потім розкласти рівними порціями вміст каструлі.
Прикрасити приготований десертний суп ягодами малини і цілими листочками базиліку, потім подавати до столу.