Дитяча заварна паска

Дитяча заварна паска – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти…

Розм’якшене масло (не намагайтеся розм’якшити масло в мікрохвильовій печі!) гарненько перемішати зі сметаною, до однорідної консистенції.

Додати перетертий через сито сир, перемішати. (Сир попередньо краще покласти в марлю і дати стекти зайвої рідини. Я це роблю на ніч).

Білки відокремити від жовтків. Міксером жовтки розтерти з половиною цукру (50 г). Звичайно, крупинки цукру повинні розчинитися.

Ввести збиті жовтки в сирну масу, перемішати.

Білки збити міксером на середній швидкості з половиною цукру (Щоб білки добре взбились, необхідно використовувати суху, не жирну посуд. Те ж саме стосується і лопаток від міксера. Після жовтків гарненько промийте їх і на сухо витріть рушником). Додати збиті білки до сирної маси, акуратно перемішати, щоб білки не осіли.

Масу перекласти в каструлю і поставити на повільний вогонь. Варити сирно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Довести до кипіння і зняти з вогню. Деякі діти не люблять, коли трапляються крупинки сиру, тому при бажанні на цьому етапі готування) можна масу подрібнити заглибним блендером.

Форму вистелити чистою, злегка вологою марлею, складеною як мінімум в 2 рази. Сирну масу викласти в пасочницу. Залишилися куточками марлі накрити великдень. Зверху поставити гніт (під пасочницу не забудьте підкласти тарілку для збору зайвої рідини). Прибрати дитячу великдень в холодильник на ніч. Акуратно дістати готову сирну паску. Прикрасити заварную великдень метеликом з фруктів. Дитяча паска готова! Приємного апетиту!