За бажанням в дієтичну запіканку з гречки з курагою і сиром можна додати ще якісь додаткові компоненти, наприклад, подрібнені мигдальні горішки або в’ялені ягоди.
Для того, щоб гречана запіканка вийшла більш повітряної і пишною, необхідно використовувати форму для запікання невеликого розміру.
Інгредієнти:
– коричневий цукровий пісок (28 г);
– м’яка курага велика (десять штук);
– некислий сир сухий (230 м);
– свежемолотая кориця (чверть чайної ложки);
– високоякісна гречана крупа (165 м);
– морська сіль тонкомолота (за смаком);
– будь олія рослинна рафінована (14 мл);
– сирі яйця курячі добірні (три штуки);
– домашня сметана густа (160 г).
В окремій мисці збити в пишну піну необхідну кількість курячих яєць, насипати в цю ж посуд трохи кориці, продовжити процес збивання.
Перебрати і ретельно промити гречану крупу, потім пересипати її в каструлю середнього розміру, додати сіль за смаком, влити відфільтровану воду, варити крупу до м’якості.
Як тільки гречка буде готова, підсушити її на друшляку, потім пересипати цю крупу у велику миску, додати густу сметану і необхідну кількість сиру, за смаком насипати сіль і перемішати.
Влити в цю ж посуд збиту яєчну суміш, додати коричневий цукровий пісок, потім вимісити гречане тісто, після цього дрібно порубати промиту курагу. Перекласти нарізану курагу в гречане тісто, ще раз перемішати, після цього підготувати невелику керамічну форму для запікання.
Змастити форму будь рафінованим рослинним маслом, потім викласти в неї тісто, розподілити його рівномірно. Відправити заготовку в духовку, прогріту до 190 градусів, готувати гречану запіканку приблизно двадцять хвилин, потім подавати до столу в теплому вигляді.