Соковиті і дієтичне люля-кебаб – для тих, хто стежить за фігурою!
Інгредієнти
Куряче філе – 1 шт. | |
Зелена цибуля – 20 гр. | |
Вершкове масло – 30 гр. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Кумин – 1/4 ч. л. | |
Чебрець – 5 шт. | |
Чорний мелений перець – 5 р |
Ніжні, ароматні і дуже смачні – люля-кебаб. Це блюдо дуже просте в приготуванні, легке і підходить абсолютно до будь-якого гарніру. Краще всього готувати люля-кебаб на грилі або гриллевой сковорідці, попередньо нанизавши на шпажку. Якщо такого пристрою немає – просто приготуйте в духовці. Для люля-кебаб традиційно використовують баранину, але це м’ясо все ж дуже жирне. У мене дієтичний варіант люля-кебаб – з курки. Таке блюдо виходить соковитим, легким і дуже ароматним. Запорука гарного кебаба – спеції і соковитість.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для люля-кебабу. Куряче філе добре вимити, зачистити від плівок. Цибулю почистити, підготувати спеції – кумін, чорний перець чебрець.
Готове філе нарізати на великі шматочки і помістити в м’ясорубку або блендер. Для соковитості можна додати вершкове масло. Приготувати фарш крупного помелу.
Нашаткувати зелену цибулю і додати до збитого філе. Замість цибулі можна додати петрушку або кинзу.
Посолити, поперчити фарш. Додати спеції.
запікати близько 20 хвилин
Мокрими руками сформувати маленькі кебабчики. Можна помістити люля-кебаб на шпажки, які попередньо потрібно замочити у воді на 1 годину.
Відправити люля-кебаб на гриль або гриллевую сковорідку. Якщо сковороди немає – в духовку, помістивши в жароустойчивую форму. Запікати страву близько 20 хвилин при 200 градусах.
Готовий люля-кебаб подавати з ароматним соусом ткемалі або тартаром. Відмінно поєднується страва з рисом, так і картоплею. Приємного апетиту!