Домашні глазуровані сирки

Домашні глазуровані сирки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Робимо кармелизированную глазур. Розігріваємо духовку до 120 градусів.
Шоколад рубаємо на дрібні шматочки (у мене були спеціальні шоколадні капсули, подрібнювати які не потрібно).
Викладаємо шоколад у скляну форму або на деко в один шар. Ставимо в духовку.
Кожні 10 хвилин перемішуємо лопаткою. Для карамелізації потрібно близько години.
Шоколад повинен стати глянцевим, кремового кольору.
Дістаємо глазур з духовки і охолодити.

2. Сир пробиваємо для однорідності блендером або протираємо через сито. Додаємо в сир ванільний екстракт (я замінила на ванільний цукор) і цукрову пудру, перемішуємо. Додаємо м’яке вершкове масло і ще раз добре перемішуємо. Прибираємо отриману суміш у холодильник на півгодини. Маса замерзне і формувати сирки буде легше.

3. Начинку викладаємо на харчову плівку смужками 6-7 сантиметрів в довжину. Я використовувала пакет зі зрізаним куточком. Відправляємо в морозилку на 15-20 хвилин.

4. З охолодженого сиру формуємо сирки, всередину покласти начинку з морозилки. Щоб було легко надати сирків красиву форму, загорнути кожен харчовою плівкою. Прибираємо сирки в морозильну камеру на півгодини.

5. Змішуємо наш шоколад з олією. Прогріваємо отриману масу до 50 градусів. Дістаємо з морозилки сирки, наколюємо на дерев’яні шпажки і занурюємо в глазур. Зверху можна посипати меленими горішками.
Приємного апетиту!