Домашній грушевий лікер на горілці

Домашній грушевий лікер на горілці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.

Інгредієнти

груша – 6 стиглих
вода – 1/2 склянки
лимонна цедра – 1 лимона
апельсинова цедра – 1 апельсина
паличка кориці – 1 паличка
ванільний екстракт – 2 чайних ложки
горілка – 5 склянок хорошої якості
Для сиропу
білий цукор – 1 чашка
вода – 1 стакан

Як приготувати Домашній грушевий лікер на горілці

Побачили в магазині лікер з груш? Як думаєте що дешевше і смачніше, домашній або куплений лікер?

Примітка
-Для цього рецепта підійде будь-який сорт груші.
-Ваніль також можна замінити іншою спецією, такий як імбир або паличка кориці.Ваніль розкриває свій смак набагато швидше, ніж груша. І навіть швидше, ніж імбир або кориця. Так що, не виключайте цей інгредієнт. Пізніше, ви можете додати ще що-небудь з прянощів, якщо захочете отримати більш запашний лікер.
-Фрукти, які ви використовували для приготування цього лікеру, гарні в десертах, або в морозиві, так що не викидайте їх після вживання лікеру.
-Рекомендую зберігати лікер з груш не більше 2 місяців. Охолоджувати його перед подачею не потрібно.

Покроковий рецепт

1. Наріжте 6 стиглих груш на дрібні шматочки. Видалити гілочку і насіння. Не знімайте шкіру.

2. Викладіть нарізані шматочки груші в сковороду і додати 1/2 склянки води. Тушкуйте фрукт на повільному вогні близько 15 хвилин, поки груші не стануть м’якими. Поки груші тушкуються, підготуйте лимон і апельсин, натріть цедру з кожного.

3. Відміряйте 5 чашок горілки, 2 чайні ложки ванілі і 1 паличку кориці.

4. У велику банку перекладіть груші (з соком), цедру апельсина і лимона, ваніль, паличку кориці і залийте горілкою Накрийте банку і поставте в прохолодне темне місце на 8 днів.

5. Процідіть суміш, натягнувши на банку марлю. Лікер переливаємо в іншу чисту банку.

6. Додайте цукор і воду в сковороду і доведіть до кипіння протягом однієї хвилини, щоб вийшов простий сироп. Нехай сироп повністю охолоне. Повільно додайте сироп в настій лікеру до бажаної солодкості.

7. Подається такий грушевий лікер кімнатної температури.