Ароматний і хрусткий хмиз не залишить нікого байдужим!
Інгредієнти
яйце – 2 шт. | |
цукор – 2 ст. л | |
молоко – 1 ст. л | |
сіль – щіпка | |
борошно – 1 -1,5 склянки | |
олія – для фритюру | |
цукрова пудра – за смаком |
Дуже легкий і простий рецепт!
Покроковий рецепт
Змішуємо в невеликій ємності яйця, сіль і цукор. Не потрібно сильно збивати, достатньо розбити жовтки.
В яєчну суміш вливаємо молоко і перемішуємо.
Слідом просіваємо борошно і починаємо замішувати спочатку лопаткою,а потім продовжуємо руками. Тісто готове,коли перестає липнути до рук, але не потрібно забивати його борошном! У мене вийшло 286 грам тіста.
Прибираємо тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин настоятися.
Розкачуємо максимально тонко, наскільки вийде і розрізаємо ножем для піци на невеликі прямокутники.
Робити хмиз дуже просто,достатньо зробити невеликий розріз по середині і загорнути одну з частин туди. Коли завернули половину тіста – ставимо розігріватися фритюр і доробляємо всі інші.
Хмиз смажиться дуже швидко,приблизно по хвилині з кожної сторони. Поруч ставимо тарілку з серветкою або шматком газети, для того,щоб перекладати посмажені лозинки чи очеретинки і зайве масло стікало. Так як тісто не дуже солодке, то кожну хворостинку потрібно обов’язково присипати цукровою, спочатку я хотіла насипати в чашу цукрову пудру,насипати хмиз і потрясти нею,очікуючи, що він облипнет цукровою пудрою. На жаль, нічого не вийшло,тому раджу одразу робити це через сито.
Виходить досить велика чаша ароматного і хрусткого хмизу! Приємного апетиту!