Домашній хмиз

Домашній хмиз – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже легкий і простий рецепт!

Покроковий рецепт

Змішуємо в невеликій ємності яйця, сіль і цукор. Не потрібно сильно збивати, достатньо розбити жовтки.

В яєчну суміш вливаємо молоко і перемішуємо.

Слідом просіваємо борошно і починаємо замішувати спочатку лопаткою,а потім продовжуємо руками. Тісто готове,коли перестає липнути до рук, але не потрібно забивати його борошном! У мене вийшло 286 грам тіста.
Прибираємо тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин настоятися.


Розкачуємо максимально тонко, наскільки вийде і розрізаємо ножем для піци на невеликі прямокутники.

Робити хмиз дуже просто,достатньо зробити невеликий розріз по середині і загорнути одну з частин туди. Коли завернули половину тіста – ставимо розігріватися фритюр і доробляємо всі інші.


Хмиз смажиться дуже швидко,приблизно по хвилині з кожної сторони. Поруч ставимо тарілку з серветкою або шматком газети, для того,щоб перекладати посмажені лозинки чи очеретинки і зайве масло стікало. Так як тісто не дуже солодке, то кожну хворостинку потрібно обов’язково присипати цукровою, спочатку я хотіла насипати в чашу цукрову пудру,насипати хмиз і потрясти нею,очікуючи, що він облипнет цукровою пудрою. На жаль, нічого не вийшло,тому раджу одразу робити це через сито.


Виходить досить велика чаша ароматного і хрусткого хмизу! Приємного апетиту!