Домашній майонез

Домашній майонез – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свіжі курячі яйця перед використанням необхідно ретельно помити харчовою содою. Ви можете використовувати перепелині яйця, вони не схильні салльмонелезу, і майонез вийти набагато ніжніше. 1 куряче яйце замінить 6 перепелиних яєць, жовтки, відповідно, 1:3. Знаю, що іноді майонез роблять з цілих яєць, але мій рецепт саме на жовтках (майонез виходить більш смачним), з білків можна приготувати безе або мигдально-шоколадний пиріг з білків. Замість лимонного соку можна додати винний оцет. Щоб всі інгредієнти краще взбились, використовувані продукти мають бути кімнатної температури. При збиванні важливо вливати масло невеликими порціями (по 1 столовій ложці), після невеликого загущення маси можна сміливо виливати все масло і продовжувати збивати.

Виходить густий, гарний майонез. Якщо ви бажаєте отримати більш рідкий майонез, додайте трохи води (при додаванні води, майонез стає більш світлим). Якщо ви плануєте давати майонез маленькій дитині, просто не кладіть гірчицю і приготуйте його на перепелиних яйцях. Ще смачніше майонез буде, якщо рослинне масло замінити на оливкову. Цей майонез буде дуже ніжним і більш корисним.

Коли ви навчитеся першокласно готувати майонез в домашніх умовах і він вам неабияк понадоест, можна урізноманітнити його смак, додаючи соєвий соус, паприку або інші прянощі, дрібно січену зелень, часник, запечений перемелений болгарський перець, корнішони та інше. Такий майонез буде прекрасний з теплим м’яким хлібцем, що вже говорити про салати на святковий стіл. Зберігається готовий майонез в холодильнику близько 5-ти днів. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 180 г домашнього майонезу.

Покроковий рецепт