У цей рецепт я відкрию вам свій секрет смачного і м’якого тіста.
Інгредієнти
яйця – 2-3 шт. | |
борошно – 2 ст. | |
цукор – 1 ст | |
сметана – 1 ст можна використовувати кисляк або кефір | |
соняшникова олія – 1/3 склянки | |
сода – 1 год/л | |
ванільний цукор – 5 гр | |
варення – 2 ст/ложки | |
сахараная пудрад, шоколад, кокосова стружка – для уркашения |
Прекрасний пиріг, який дуже швидко готується і стане відмінним десертом до чаю!
Покроковий рецепт
Отже, підготуємо всі продукти, які нам знадобляться для цього пирога
Далі потрібно збити яйця, потім всипати цукор і продовжувати збивати до білої піни, щоб яйця добре розчинилися.
Наступним кроком, який і є мій маленький секрет є те, що я стала додавати у випічку, а саме пироги, кекси і шоколадний торт соняшникову олію. Багато не потрібно, досить буде 1/3 склянки. Влити олію в яйця з цукром і акуратно перемішати до однорідної маси.
Далі додаємо сметану (кефір або домашній кисляк), перемішуємо, всипаємо борошно, і тільки на борошно насипати соду. Таким чином сода дасть легкість борошні, а не кислинку, коли увійде у взаємодію з кисломолочним.
Після того, як всі інгредієнти додали і добре перемішали, потрібно додати варення. У цьому пирозі я додала сливове варення з какао. Тому пиріг вийшов трохи шоколадний з присмаком злив. Одним слово, дуже смачний. Якщо у вас немає такого варення, то можете додати будь-яке інше. Саме в цьому рецепті варення дає особливу родзинку. Але більше, ніж дві ложки варення класти не варто.
Далі викладаємо наше тісто в приготовану і змащену форму і ставимо випікатися в духовку на 40 хвилин на середньому вогні. При цьому перевіряйте тісто періодично зубочисткою, щоб добре пропеклося.
Після того, як пиріг випікся, його можна прикрасити на ваш розсуд. Я цей пиріг посипала цукровою пудрою. Іноді я можу розрізати пиріг на дві частини, змастити кремом, зверху полити шоколадом і таким чином, виходить міні-тортик. Вообщем, рецепт у вас є, а далі включайте свою фантазію і пробуйте!