Домашня кабачкова ікра

Домашня кабачкова ікра – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.





Для приготування ікри, перш за все, вибираємо молоді, невеликі кабачки. Вони повинні бути твердими, свіжими, не млявими. Чистимо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Віджимаємо трохи сік, тому що молоді кабачки дуже соковиті. Відправляємо натерті кабачки на розігріту сковороду з соняшниковою олією, обсмажуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10 хв, періодично помішуючи.




Далі приступаємо до підготовки другою складовою ікри. Заправка состоить з подрібненого кубиками цибулі, натертої на дрібній тертці моркви і шинкованої томату.


Інгредієнти викладаємо на гарячу сковороду. Спочатку йде морква, вона обсмажується 3 хв на середньому вогні. До неї додаємо цибулю і смажимо ще 4 хв, після чого в блюдо йдуть томати і томатна паста. Перемішуємо зажарку і тушкуємо на середньому вогні ще 8 хв.

Змішуємо кабачки і заправку з томатів. Накриваємо крышкои і тушкуємо на повільному вогні 10 хв.

Молодий часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Додаємо до ікрі, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хв. Чим довше гаситься ікра, тим вона смачніша.

Блюдо готове. Викладаємо ікру на трикутнички білого хліба. Їсти її можна, як гарячою, так і холодною.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!